7 Tips bij de aanschaf van uw scootmobiel

De aankoop van uw scootmobiel is een belangrijke beslissing. U gaat er immers dagelijks gebruik van maken. Een groot stuk van uw mobiliteit wordt er door bepaald en u blijft op die manier actief deelnemen aan de maatschappij.
Daarom willen wij u een aantal tips meegeven en u begeleiden bij uw zoektocht naar het juiste type van scootmobiel.

Voor wat wilt u uw scootmobiel gebruiken?

Dit is de belangrijkste vraag. Het is belangrijk daar grondig over na te denken gezien iedere scooter zijn specifieke voor-en nadelen heeft.
  • Indien u voornamelijk lange tochten met uw scootmobiel wilt rijden, kiest u best voor een robuuste buitenscooter met grote wielen. Deze bieden ook het meeste comfort, zijn voorzien van zwaardere batterijen en kunnen aldus de langere tochten aan.
  • Wilt u uw scootmobiel eerder gebruiken voor vlakke plaatsen zoals de zeedijk of vooral binnen gebruiken zoals in een shoppingcenter. Wilt u uw scooter mee kunnen nemen in de auto dan zijn er opvouwbare binnenscooters.

Toegankelijkheid van uw woning

  • Bekijk zeker al uw doorgangen in en rond het huis. Zijn de deuren breed genoeg. Zijn er geen drempels hoger dan 7 cm? Andere mogelijke obstakels? In dit het geval, kan u ook overwegen een woningaanpassing uit te voeren.
  • Denk ook even na waar u de scootmobiel zal weg bergen en hem zal opladen. Is uw berging regen- en tochtvrij ? Is er in uw berging een elektrisch oplaadpunt voorzien? 
  • Woont u in een appartementsgebouw? Dan kan het zijn dat u toelating nodig hebt van de bewoners raad.

Comfort en veiligheid op uw scootmobiel. 

Het is eveneens van belang dat u comfortabel kan rondrijden met uw seniorenscooter. Diverse elementen zorgen daarvoor en dient u ook in rekening te brengen bij uw aankoop.
  • Is de ouderenscooter voorzien van vering en een aanpasbare stuurkolom? Voorziet de leverancier een comfortabele en aanpasbare zetel zijn dingen waar u best rekening mee houdt.
  • Veiligheid voor alles. Vraag steeds aan de verkoper om de scooter in de praktijk te testen. Denk ook even aan uw eigen rijvaardigheid. Zijn uw reflexen nog ok? Een defensieve rijstijl is aangeraden. Deze kunt u laten test bij de Blijf Veilig Mobiel school.  

Pimp eens uw scootmobiel

Er bestaan diverse mogelijkheden om uw scooter met opties uit te breiden en een eigen tintje aan te geven.  Een  krukkenhouder, windscherm of beschermhoes zijn praktische mogelijkheden.
Er bestaat ook aangepaste kledij zoals regenponchos of een warm schootskleed.

De snelheid van uw scootmobiel 

Voor de aanschaf van uw scootmobiel moet u ook even de maximale snelheid bekijken. De snelheid van seniorenscooters varieert van 6km/h tot 18 km/h.

De wendbaarheid van uw scooter 

De wendbaarheid en stabiliteit van uw scootmobiel hangt af van het aantal wielen. Er zijn elektrische scooters met 3-, 4- of zelfs 5 wielen. Elk heeft zijn voor- en nadelen.
Een driewieler kan bijvoorbeeld heel kort draaien. Dit is gemakkelijk in winkels maar de drie wielen zorgen ook voor een mindere stabiliteit.

Laat u adviseren door een specialist

U kan op vele plaatsen elektrische scooters of scootmobiels kopen. Zelfs via internet biedt men ze aan. Bovenstaande tips zouden u al moeten wapenen. Koop daarvoor enkel uw scooter bij specialisten. Zij kennen alle modellen en kunnen u ook informeren over premies die door de overheid veelal worden gegeven. Bezint eer je begint...
Veel succes.


Neem nu contact met ons op voor meer info !!


Deze website en artikels gaan over : scootmobiels, senioren scooter, seniorenscooters, woningaanpassingen, aangepaste leven, scootmobiel, elektrische scooter, elektrische scooters, aangepaste mobiliteit, mobiel blijven, ouderen, senioren, personen met een beperking, hulpmiddelen, zorgdiensten , personen met een handicap, zorg, ergotherapeut, ergotherapeuten, ergonomisch advies, ouderen, senioren, ergotherapie, rolstoel.